6b76acd05e18497c057639489560887e

d05b63b6578383b74f89f47a994168fd

34385b3706383b67e3189dccf189e608

802e0afa3f8cec82459401b3fc8cbfbf

feae514649d565f2ad729b7304af36b2

לוח שנה

א ב ג ד ה ו ש
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

ארועים עתידיים

<embed>

אירועים לפי סוג

חיטה בראי העבר והעתיד

תאריך: 
א', 29/10/2017 - 15:30 עד 18:30

מיקום: 
אולם אריוביץ'

wheat

במסגרת אירועי 75 שנה לפקולטהeretz hita
בשיתוף עם הפורום ישראלי לתזונה בת-קיימא (ע"ר)logo forum

חיטה בראי העבר והעתיד 

החל מהמהפכה החקלאית, החיטה – ומוצרה העיקרי, הלחם – הם מרכיבים מרכזיים בתזונת האדם, בייחוד בארצות המערב. בעקבות תהליכי התיעוש במאה השנים האחרונות פחתו מספר זני החיטה ואיתם המגוון הביולוגי ויש אומרים שאף ערכם התזונתי התדלדל. בשנים האחרונות מתקיים מאמץ להתחקות אחרי זני מורשת מסורתיים, לגדל אותם שוב, ואף ללמוד מהם כיצד ניתן לפתח זנים מודרניים בעלי ערך תזונתי גבוה ועם יכולת עמידות גבוהה לשינויי אקלים. במפגש הקרוב נעמוד על המאמצים הללו מזוויות שונות ונבדוק ביחד איך נוכל לקדם את החיטה כנדבך חשוב בתזונה בת קיימא.

המפגש יתקיים ביום ראשון ה-29 לאוקטובר 2017 ט' חשוון התשע"ח בשעה 15:30 באולם אריוביץ'


15:45-16:00  דברי פתיחה: פרופ' מאשה ניב, סגן דיקן למחקר, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה
ואלון שפון, יו״ר הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

16:00-16:30  ד״ר רואי בן דוד, מכון וולקני, בית דגן:
זני חיטה עתיקים משדות הפאלחה המסורתיים בארץ ישראל: אפיון מגוון גנטי ״אבוד״ לטובת השבחת החיטה המודרנית

16:30-17:00  ביזי גולדברג:
״ארץ חיטה״: מסע בעקבות החיטה המקומית האבודה בארץ ובחו״ל

17:00-17:30  מנחם גרייבסקי:
 מנהל טחנות הקמח הגדולות של א״י: כלכלת חיטה הישראלית והעולמית

17:30-18:00  ד״ר צבי פלג, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה:
:WheatME מיזם אזורי לשיפור יבולי החיטה תחת תנאי אקלים משתנים

18:00-18:30  שולחן עגול ודיון
bread
בתום המפגש הנכם מוזמנים לטעימות של לחמים מזני חיטה עתיקים ומסורתיים – הזדמנות נדירה ביותר! אופים: אנומראל עוגן וחגי בן יהודה

המפגש ללא תשלום, אולם יש להירשם דרך טופס הרשמה, כאן.

נשמח לראותכם!

מרצה: 
בשיתוף עם הפורום ישראלי לתזונה בת-קיימא