bff3089556dc0f068d62fecb7a1fe0b1

כל החדשות

משלחת ישראלית במיאנמר

יולי 31, 2017

שגרירות ישראל במיאנמר יזמה ביקור של משלחת מומחים לחקלאות ומדיניות חקלאית לצורך בחינת האפשרות לסייע לפיתוח החקלאות במיאנמר באמצעות הידע והניסיון שנצברו בישראל. פרופ' איל קמחי מהמחלקה לכלכלה וסביבת ניהול בפקולטה, עמד בראש משלחת אשר נפגשה עם בכירי שלטון, אוניברסיטאות, מכוני מחקר ומגזר פרטי. גולת הכותרת של הביקור היה דיון של שעה עם מנהיגת המדינה וכלת פרס נובל לשלום, שבהזדמנות זו גם קיבלה הזמנה רשמית לביקור בישראל. כמו כן הוחלט על המשך הדיאלוג לשם קידום שיתוף פעולה אקדמי.

icore

מרכז שרות חדש לחקר תגובת הצמח השלם

יולי 2, 2017

אנו שמחים להודיע על פתיחת מרכז שרות חדש לחקר תגובת הצמח השלם לסביבה משתנה.

המרכז שנבנה במימון iCORE  מאפשר מדידה אוטומטית של מדדים פיסיולוגים רבים (קצב צמיחה, הולכת פיוניות, יעילות ניצול מים, שטף שורש ועוד) על צמחים רבים במקביל תוך בקרה הדוקה על יישום תנאי השקיה (יובש, מליחות, תוספים כימיקלים וכו').

המרכז נותן שרות לחוקרים מכל המרכזים האקדמיים בארץ וכן לחברות.

Berta

פרס קיי לפרופ' ברטה סיון

יוני 19, 2017

ברכות לבביות לפרופ' ברטה סיון על זכייתה בפרס קיי

פרופ' ברטה לבבי-סיון גילתה דרך לגדל דגים גדולים יותר, צעד חיוני לקראת הזנת אוכלוסיית העולם המתרחבת וזכתה על כך השבוע בפרס "קיי" לחדשנות מדעית.

עלייתה הצפויה של אוכלוסיית העולם מ-7.5 מיליארד בני אדם ל-9 מיליארד בני אדם עד שנת 2050, מגבירה את הביקוש למזון בר-קיימא. מקור אספקה מרכזי של מזון הינו בתחום חקלאות המים. בעוד תחום דגי הבר מצוי בירידה תמידית ב-20 השנים האחרונות, תחום החקלאות הימית – גידול דגים בחוות בים, מקבל תפקיד גדל וחיוני ביותר בייצור המזון, בעיקר בעקבות זמינותו הגבוהה ומהירותו היחסית.

ביקור של משלחת מאוניברסיטת Shanghai Jiao Tong

מאי 21, 2017

ביום רביעי התקיים בפקולטה ביקור של משלחת סינית מאוניברסיטת Shanghai Jiao Tong בראש המשלחת עמד סגן נשיא האוניברסיטה אשר לווה בדיקאן בית הספר לחקלאות וביולוגיה ובחוקרים ממחלקות שונות באוניברסיטה זו. המשלחת השתתפה ביום עיון בו הוצגו מחקרים על ידי שני הצדדים. בין היתר האורחים ביקרו בחממת I- CORE החדשה שבפקולטה ובמתקן גידול הדגים בפקולטה. לסיכום המפגש נחתם הסכם לחילופי סטודנטים בין אוניברסיטת Jiao Tong לבין הפקולטה. ביקור המשלחת וחתימת ההסכם עורר עניין רב בסין , ארבעה עיתונאים סיקרו את האירוע.

מענק מחקר HHMI לד"ר עידן עפרוני

מאי 11, 2017

ד"ר עידן עפרוני מהמכון למדעי הצמח והגנטיקה בפקולטה לחקלאות זכה במענק הבינלאומי היוקרתי מטעם המכון הרפואי הווארד יוז (HHMI) (HHMI) לחוקרים מבטיחים מחוץ לארה”ב. ברשימת הזוכים במענק חמישה חוקרים נוספים מישראל: ד”ר יוסי בוגנים וד”ר עידן עפרוני מהאוניברסיטה העברית וד”ר ערן אלינב, ד”ר שלו איצקוביץ ופרופ’ עידו עמית ממכון ויצמן למדע. מענק International Research Scholars יינתן ל-41 חוקרים מרחבי העולם, שכל אחד מהם יקבל 650,000 דולר. המדענים שנבחרו מייצגים מגוון רחב של מדינות בעולם ומגוון רחב של תחומי מחקר ובהם מדעי המוח, גנטיקה, ביופיזיקה, פרזיטולוגיה וביולוגיה חישובית.

התנדבות בחוות הניסיונות

פברואר 21, 2017

סטודנטים/ חוקרים המעוניינים להצטרף לצוות המתנדבים המלווים ולומדים מהמבוגרים מוזמנים ליצור קשר עם אלון סמך (alon.samach@mail.huji.ac.il).

במרץ, כמעט לפני שנה,  הפקולטה הקצתה חלקת קרקע בחוות הניסיונות, המיועדת לאפשר לתושבי שכונת קריית משה ברחובות לחזור לעבודתם המסורתית בחקלאות. השבוע בהתרגשות רבה, הכפלנו את השטח ומצטרפים אלינו מבוגרים חדשים, תושבי השכונה. איתור המבוגרים נעשה שוב באמצעות השותפים שלנו, צוות מוקד קליטה עירוני של עיריית רחובות, דוד אלעזר וחנה טמנו.

פרופ' ברוך רובין "יקיר ענף הכותנה על מפעל חיים"

פברואר 19, 2017

המועצה לייצור ושיווק כותנה מוקירה את תרומתו של לפרופ' ברוך רובין, חוקר מהמכון למדעי הצמח והגנטיקה בפקולטה לחקלאות, לענף הכותנה בארץ

בטקס שיערך במסגרת הכנס השנתי של הענף ויתקיים ביום ראשון 26.02.2017 ל' בשבט תשע''ז, במלון צובה בקיבוץ צובה יוכתר פרופ' רובין כ"יקיר ענף הכותנה על מפעל חיים"

מלגת קרן וולף למיה אנגל

פברואר 7, 2017

הגב' מיה אנגל דוקטורטנטית במחלקה למדעי הקרקע והמים בהנחייתו של פרופ' בני חפץ היא הזוכה במלגת קרן וולף לתשע"ז. נושא עבודתה של מיה:

יחסי גומלין בין חומר אורגני מסיס לננו-חלקיקים בסביבה.

מטרת המחקר היא לבחון כיצד אינטראקציות בין חומר אורגני מסיס לננו-חלקיקים משפיעים על גורלם וכן כיצד הם משפיעים על התנהגות מזהמים שונים בסביבה. במסגרת עבודתה מאיה בוחנת את השימוש הפוטנציאלי בננו-חלקיקים להרחקת חומר אורגני מסיס, חיידקים ומזהמים אורגניים ממים מזוהמים.