6b76acd05e18497c057639489560887e

d05b63b6578383b74f89f47a994168fd

34385b3706383b67e3189dccf189e608

802e0afa3f8cec82459401b3fc8cbfbf

60ce6f2ac0357a0912d039a449430030

אנשי סגל אקדמי

  א    ב    ג    ד    ה    ו    ז    ח    ט    י    כ    ל    מ    נ    ס    ע    פ    צ    ק    ר    ש    ת 

סגל לפי מחלקה

הוקרה ופרסים

פרופ' אורי זהבי

white
המכון לביוכימיה מדעי המזון ותזונה

1936-2014

נולד בישראל בשנת 1936, סיים תיכון עירוני א' בתל אביב. את התואר הראשון   והשני למד בטכניון וסיים בשנת 1961. את עבודת הדוקטור שלו סיים ב- 1965   באוניברסיטה העברית ובמכון וייצמן, עבד כשנתיים כחוקר בבית הספר לרוקחות   של האוניברסיטה העברית, והצטרף לפקולטה לחקלאות ב- 1978 למכון לביוכימיה   כחוקר. עסק בכימיה של פחמימות של חומרי טבע כמו ספונינים, במטרה למצוא   נגזרות שתהיה להן פעילות ביולוגית. בתחילת המחקר עסק במציאת נגזרות   לריפוי מחלת הלשמניה, ועסק בתרכובות של פרי הדר. מחקרים אלה הקנו לו   מוניטין בתחום הכימיה של פחמימות בארץ ובעולם. הוא שיתף פעולה עם מעבדות   מחקר שונות באוניברסיטה ובמכון ויצמן. ועמד בראש המכון לביוכימיה מזון   ותזונה במשך שלוש שנים פוריות. אורי הכשיר תלמידים רבים והמשיך במחקריו.