21.9.2020
הטף הוא דגן המשמש לייצור הלחם האתיופי (אינג'רה) ומהווה רכיב בסיסי בסל המזון של תושבי אתיופיה (וגם יוצאי אתיופיה בישראל). הטף הוא הדגן בעל הזרעים הקטנים בעולם, בעל עונה קצרה, חסכוני במים ומתאים למגוון תנאי סביבה. הוא מוגדר כ"מזון-על" בזכות ערכו התזונתי הגבוה והיותו נטול גלוטן, ובעקבות זאת הוא זוכה לאחרונה לעניין רב במדינות רבות.
המחקר המתבצע בפקולטה לחקלאות על ידי פרופ' שוקי סרנגה והדוקטורנט שירן בן-זאב עוסק בהתאמת גידול הטף לחקלאות מודרנית בישראל ושיפור היבול. תוצאות המחקר מראות כי לטף יש פוטנציאל להשתלב בחקלאות ישראל כגידול לגרגרים ולמספוא, אולם ישנם עוד אתגרים רבים בדרך למימוש העתיד המזהיר של הגרגר הזעיר.