9e83956c5486ac8a4dbab13942035962

6b76acd05e18497c057639489560887e

bff3089556dc0f068d62fecb7a1fe0b1

d05b63b6578383b74f89f47a994168fd

34385b3706383b67e3189dccf189e608

802e0afa3f8cec82459401b3fc8cbfbf

f3f202958aecc3d5761da90b7fc51350

a900c542a0cac4dbaf21dc8801731c39

de5a924fdc1ae209bc9d81a50c025fde

ארועים עתידיים

<embed>

כל החדשות

פרס קיי לחדשנות לפרופ' עמוס נוסינוביץ

ספטמבר 9, 2020

ברכות חמות לפרופ' עמוס נוסינוביץ על זכייתו במקום הראשון בפרס קיי לחדשנות לשנת תש"פ 

Amos Nussinovitchפרס קיי לחדשנות מוענק מדי שנה מאז 1994. אייזיק קיי, תעשיין בריטי בולט בתעשיית התרופות, ייסד את הפרס על מנת לעודד אנשי סגל וסטודנטים של האוניברסיטה העברית לפתח שיטות רפואיות חדשניות בעלות פוטנציאל מסחרי אשר יתרמו לאוניברסיטה ולחברה. 

35% מהפירות והירקות הטריים מתקלקלים טרם צריכתם, מה שיוצר נזק כלכלי חמור במדינות רבות, מפותחות ומתפתחות כאחד. אחת השיטות להארכת חיי המדף של תוצרת חקלאית טריה היא שימוש בציפויים אכילים. פרופ' נוסינוביץ וצוותו, התמקדו בשלושת העשורים האחרונים בפיתוח ציפויים חדשניים והטכנולוגיות הנדרשות ליישומן. בין הפיתוחים נכללים: ציפויי פילם לשום/בצל ולפקעות ובצלי פרחים; ציפויי אמולסיה ייחודיים לפלפלים; "תחבושות" לגרגרי רימון שנפגעו במהלך הפריטה ולרקמות צמחיות פגועות, ורבים אחרים. ציפויים נוספים נמצאים כעת בפיתוח ומטרתם להקטין את השימוש באריזות פלסטיק שאינן מתכלות. המצאות אלה מוגנות על ידי פטנטים של האוניברסיטה העברית

יחד עם קרן ההשקעות Agrinnovation של חברת Yissum Technology Transfer Company of the Hebrew University ייסד פרופ' נוסינוביץ את חברת ההזנק  "סופרסקה" על מנת להביא המצאות אלה לשוק. החברה זוכה להתעניינות ניכרת מצד גופים תעשייתיים וחקלאיים השואפים למנף ציפויים חדשניים אלו להארכת חיי מדף, מניעת נזקי חרקים בתוצרת חקלאית מצופה, שיפור המראה והברק של מוצרי מזון מצופים, וכתחליף לאריזות פלסטיק. 

kaye-nussi