bff3089556dc0f068d62fecb7a1fe0b1

יום שלישי, ל' תשרי, תשע"ט, 9 באוקטובר 2018

הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית', האוניברסיטה העברית, רחובות

לכל חברינו שלום וברכה,

הכנס ה- 37 של החברה האנטומולוגית בישראל יתקיים השנה יום שלישי, ב' חשוון תשע"ט, 9 באוקטובר 2018, בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה של האוניברסיטה העברית ברחובות המציינת 75 שנה להיווסדה.

כמו בכל שנה, מטרת הכנס היא להפגיש אנשי מקצוע וחובבים המתעניינים בפרוקי רגליים בכלל ובחרקים בפרט, להציג הישגים מחקריים חדשים ולעודד שיתוף פעולה בין חוקרים, מדריכי הגנת הצומח, פקחים, אנשי חברות, מגדלים, אנשי חינוך וכל המעוניינים בנושאים הקשורים במחקר האנטומולוגי.

הכנס יעסוק בכל תחומי המחקר והעשייה האנטומולוגיים – בסיסי, יישומי, כולל אמצעי ממשק שונים, וחינוכי- מהרמה המולקולארית, הגנומית, ההתפתחותית והפיזיולוגית-תאית, דרך הרמה ההתנהגותית, ועד לרמת האקולוגית. משתתפי הכנס יוכלו להציג את עבודותיהם במגוון דרכים: הרצאות, כרזות, תצוגות וצילומים.

ento18

חברי הוועדה המארגנת:  יובל גוטליב (יו"ר), משה קול, יונתן בוחבוט וויקי סורוקר.

התכנית המפורטת תתפרסם לקראת הכנס באתר החברה האנטומולוגית ותישלח לחברים בדוא"ל.

1הגשת תקצירים

חברים המבקשים להציג בכנס את תוצאות מחקריהם, יוכלו לעשות זאת בהרצאה קצרה בת 15 דקות (כולל זמן לשאלות) או באמצעות כרזה. אם לו"ז הכנס יאפשר זאת, נקיים מושב מיוחד של הרצאת כרזה בו תוצגנה כרזות נבחרות בקצרה (5 דקות) בפני כל המליאה. על המציגים להגיש תקציר בעברית ולהעלותו לאתר החברה. יש לערוך את התקציר על פי ההנחיות המצורפות לקול קורא זה. מרצה מחו"ל יוכל להגיש את התקציר באנגלית, המציגים האחרים מתבקשים להגיש את התקציר בעברית לא יאוחר מיום שלישי ה-14 באוגוסט 2018.

לוועדה המארגנת שמורה הזכות לקבוע את אופן הצגת המחקר; במידה ואילוצים של מקום וזמן יכתיבו זאת, יתבקשו משתתפים להציג את מחקריהם בכרזה ולא בהרצאה.

את התקציר יש להעלות לאתר החברה האנטומולוגית באמצעות הקישור הבא: http://www.entomology.org.il/node/add/absract

יש למלא את כל שדות החובה בטופס. במקרה של בעיה שילחו דוא”ל למזכירת החברה, טובית סימון:  tovit@post.tau.ac.il

מציגים שאינם חברים עדיין בחברה האנטומולוגית או שמבקשים להצטרף לרשימת התפוצה, מתבקשים למלא את פרטיהם גם בקישור הבא: הרשמה לחברה האנטומולוגית.

שימו לב! בסיום הכנס יוענקו פרסים לסטודנטים על ההרצאה והכרזה המצטיינות של הכנס.סטודנטים המעוניינים להשתתף בתחרות מתבקשים לציין זאת בשדה המתאים בעת הרישום.

לתשומת לבכם: אנו מעודדים מאד פרסום מאמרים המבוססים על ההרצאות בכנס בעיתון החברה האנטומולוגית בישראל (Israel Journal of Entomology). במידה ויוגשו מספיק מאמרים כאלו, הם יפורסמו בחוברת מיוחדת לכנס (Proceedings). את המאמרים יש להגיש בהתאם להנחיות העיתון  ישירות  לעורך הראשי ד"ר מיכאל מוסטובסקי mike.mostovski@gmail.com

4תצוגה ביריד פרוקי רגליים

מי שהוציא לאור ספר או פרסום אחר העוסק בנושא אנטומולוגי, או שפיתח דבר מה הקשור בעשייה אנטומולוגית, ומעוניין להציגו למשתתפי הכנס, יוכל להציגו בדוכן במתחם הכנס.

את הקמת הדוכן יש לתאם עד ל- 20 לספטמבר  2018 עם מזכירת החברה, טובית סימון בדוא"ל  tovit@post.tau.ac.il.

6צילומים

כמדי שנה תיערך בכנס תערוכת צילום בנושא חרקים ופרוקי רגלים אחרים. התצלום שיזכה במקום הראשון יזכה את בעליו בפרס כספי מטעם החברה האנטומולוגית. המציגים בתחרות הצילום יהיו משתתפי הכנס בלבד (לא ניתן להשתתף בתחרות מבלי להשתתף בכנס). המעוניינים להשתתף בתחרות מתבקשים לשלוח צילום אחד או שניים אל נשיאת החברה, ד"ר ויקי סורוקר sorokerv@agri.gov.il. שם הקובץ צריך להכיל את שם המשתתף ואת הטקסט"PhotoIES"  . תאריך אחרון לקבלת הצילומים: 5 לספטמבר 2018.

8דמי ההשתתפות

גם השנה נגבה תשלום מוקדם דרך אתר החברה באמצעות קישור המאפשר תשלום בכרטיס אשראי. אנא הימנעו משליחת צ'קים. אם אתם מתקשים לשלם באמצעות האתר, בקשו עזרה ממשתתף אחר. התשלום באמצעות האתר חוסך לנו שעות עבודה רבות.

שימו לב:

הודעה על פתיחת האתר לתשלום תישלח בנפרד.

המחירים הם :

תשלום מוקדם עד לתאריך 30 בספטמבר 2018 :

סטודנטים וגמלאים – 80 ₪

כל השאר – 140 ₪

תשלום רגיל - אחרי 30 בספטמבר 2018:

סטודנטים וגמלאים – 100 ₪

כל השאר – 170 ₪

שימו לב! ביום הכנס ניתן יהיה לשלם במזומן בלבד.

לפרטים נוספים לגבי הכנס ניתן לפנות  ל:

יו"ר הוועדה המארגנת: יובל גוטליב – gottlieb.yuval@mail.huji.ac.il

מזכירת החברה האנטומולוגית: טובית סימון - tovit@post.tau.ac.il

אנו מצפים לראותכם בכנס הקרוב ומאחלים לכולנו כנס מעניין ופורה,

ד"ר ויקי סורוקר

נשיאת החברה

sorokerv@volcani.agri.gov.il

ento18

הוראות להכנת התקצירים והכרזות:

1. התקציר בעברית ייכתב בגופןDavid  , 12 נ', ברווחים של שורה וחצי.  יש להקפיד על שוליים של 3 ס"מ מכל צד.  אורך התקציר לא יעלה על עמוד אחד (מצורף פורמט) -  כ-300 מילים.

כותרת התקציר - תופיע בראש העמוד, מיושרת לאמצע ומודגשת בגופן עבה. מתחת לכותרת יופיעו השמות המלאים של המחברים והמוסד בו התבצע המחקר בתוספת כתובת דוא"ל של המרצה או המגיש/ה (במקרה כרזה).  במידה והמחקר בוצע ביותר ממוסד אחד, יופיעו שמות המוסדות על פי סדר החוקרים, בסימון שיוך החוקרים למוסדות על ידי ספרות עליות. ראה דוגמה בהמשך.

תוכן התקציר - על התקציר להציג תחילה את הבעיה הכללית אותה הוא בוחן ואת מטרות המחקר.  לאחר מכן תוצגנה השיטות (תצפית; ניסויי שדה/מעבדה; הדמיית מחשב וכו') ולבסוף תינתנה התוצאות והמסקנות הנובעות מהן.  על התקציר להיות מנוסח באופן בהיר וממצה. נא לא לצרף ביבליוגרפיה.

שימו לב: יש לציין בשם הקובץ את שם המגיש/ה.

בטופס הזנת התקציר שבאתר, מתבקשים המציגים לציין את הנתונים הבאים:

• שם, מקום העבודה ודוא"ל.

• נושא - מושב מתאים להרצאה.

• אופן הצגת העבודה – הרצאה או כרזה.

• האם העבודה מועמדת לתחרות הפרסים? אם כן יש לציין: מוסמך או דוקטורט.

2. התקצירים יעברו בדיקה של סוקרים ואם יהיה צורך בתיקונים יוחזרו התקצירים לשולחים לביצוע התיקונים הנחוצים.

כל ההרצאות יוצגו בעזרת מקרן מחובר למחשב הקיים באולמי ההרצאות. לא ניתן יהיה לחבר מחשב נישא אישי. את המצגות ניתן יהיה למסור ביום הכנס לאחראי על האולם מטעם הוועדה המארגנת.

3. הכנת הכרזות

יש להכין את הכרזות ברוחב 75 עד  ס"מ  ואורך 120 ס"מ.  הכרזות צריכות להיות ברורות, נוחות לקריאה וללא עומס יתר.

דוגמה לכותרת התקציר:

השפעת סימביונטים שונים על יצירת קשר מונוגמי ארוך טווח בחיפושיות קליפה

אלי הררי1 ועינת צחורי-פיין2

1 המחלקה לאנטומולוגיה, מרכז וולקני, בית דגן 50250 , 2 המחלקה לגנטיקה, מרכז מחקר נווה יער, רמת ישי

30095aharari@agri.gov.il