אופיה הרב תחומי של הפקולטה מכתיב את המבנה האירגוני שלה,ומחולק על פי תחומי המחקר. המכונים מכסים תחומים רחבים ומאגדים מספר חוגי לימוד בעוד המחלקות מתרכזות בתחום מסויים
712 – מדעי התזונה – בוגר
722 – ביוכימיה ומדעי המזון – בוגר
725 - אגרו-אינפורמטיקה - בוגר
755 - אמירים תוכנית למצטיינים - בוגר
723 – ביוכימיה, מדעי המזון והתזונה – מוסמך
המכון לביוכימיה, מדעי המזון ותזונה הינו יחידת אם המרכזת את לימודי מדעי התזונה ומדעי המזון בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה. המכון מרכז את המחקר המתקדם בנושאים אלו. המכון עוסק במגוון רחב של תחומי מחקר חדשניים המוקדשים לחקר השפעתם של מרכיבי מזון על הבריאות האדם ברמה המולקולרית, התאית והפיזיולוגית תוך כדי חקר הדרישות והצרכים במצבי חולי ובריאות. בנוסף המכון מרכז מחקר ענף בתחום מדעי המזון, בהרכב המולקולרי,בתכונות הפיזיקליות והכימיות ובהיבטים הטכנולוגיים של מזון. בטיחות תזונתית וביטחון תזונתי אף הם יעדי המחקר חשובים של המכון..
על פי פתגם עתיק, אדם הוא מה שהוא אוכל. המכון מטפח סביבת מחקר רב-תחומית המשלבת מומחיות ביוכימית ורפואית בתזונה ובמטבוליזם עם הבנה של הכימיה, הפיזיקה, המיקרוביולוגיה והטכנולוגיה של המזון ומרכיביו. הצוות כולל שישה-עשר חוקרים ושלושה עמיתי הוראה.
מכון מצטיין זה מציע מתקנים ומעבדות מאובזרים היטב, ציוד חדיש מחזית הטכנולוגיה, משאבי מידע וצוות ידידותי ומסור. בשילוב עם היופי של הפקולטה המכון הוא מקום מרתק ונעים ללמוד ולערוך בו מחקר. הקמפוס הקטן יחסית מאפשר לצוות המכון ולסטודנטים שלו לקיים אינטראקציה עם אנשים אחרים בפקולטה באווירה מדרבנת ומקצועית.
מדענים אורחים, תלמידי-חוץ בתוכניות לחילופי סטודנטים ועמיתים פוסט-דוקטורנטים מרחבי העולם מעצימים את הנושא החשוב של חילופי רעיונות חדשים במכון. המחקרים והלימודים במכון מתמקדים בביוכימיה, במדעי המזון ובתזונה. המחקר נע בין מדע בסיסי לבין מדע יישומי ומשלב לעתים קרובות שיתופי פעולה בין-תחומיים בין מדענים מהפקולטה ומכל רחבי העולם.
נוסף על כך המכון לביוכימיה, מדעי המזון ותזונה מעניק תארים הן ברמת תואר בוגר והן ברמת תואר מוסמך ותארים גבוהים תוך הקפדה על דרישות קבלה גבוהות. בכל שנה מוענק תואר בוגר ל-170 תלמידים: 70 בביוכימיה ומדעי המזון ו-100 במדעי התזונה, ותואר מוסמך ל-40 תלמידים, וכמו כן 100 סטודנטים נרשמים לתואר מוסמך ולדוקטורט. בכל שנה שנייה המכון מקיים תוכנית בינלאומית למדעי התזונה לתלמידי מוסמך ומארח סטודנטים מכל העולם. בתכניות הלימודים של המכון משולבות חטיבות לימוד נוספות בביוטכנולוגיה, בביואינפורמטיקה (חקלאות מדייקת) ובכלכלה.
מנהלת אדמיניסטרטיבית: רקפת כלב
טל': 972-8-948-9385, פקס: 972-8-936-3208, דואר אלקטרוני: rakefetk@savion.huji.ac.il
ראש המכון: פרופ' עידו ברסלבסקי
טל': 972-8-948-9623932, דואר אלקטרוני: ido.braslavsky@mail.huji.ac.il
המכון למדעי הסביבה קם בשנת תשפ"א. המכון פועל לקידום המחקר וההוראה בנושאי מדעי הסביבה בחקלאות על בסיס הגישות המחקריות המגוונות המאפיינות את החוקרים במכון.
פעילות החוקרים במכון הינה תוך טיפוח שיתוף פעולה בין דיסציפלינות מדעיות ותחת קורת גג אחת. קבוצות המחקר במכון מאורגנות בארבע מחלקות: אנטומולוגיה, קרקע ומים, מחלות צמחים ומיקרוביולוגיה וכלכלת סביבה וניהול. יחד עם זאת, המחקר במכון הינו אינטרדיסציפלינרי וחורג מגבולות המחלקות. הייחוד של המכון החדש הוא המיקוד הסביבתי-חקלאי תוך יצירת מסה קריטית חשובה שתאפשר הובלה של התחום. המבנה האקדמי של המכון מאפשר הישגים מחקריים, יצירת תכנית הוראה אטרקטיבית, גיוס סגל איכותי ותלמידים מחוץ לאוניברסיטה העברית ומחו"ל ואף יאפשר ריכוז כוחות להשגת תקציבי מחקר ראויים.
אנטומולוגיה
כלכלת סביבה וניהול
מדעי הקרקע והמים
מחלות צמחים ומיקרוביולוגיה
מנהלת אדמיניסטרטיבית: מיכל גולדברג
טל: 972-8-9489340 , אימייל: michalgo@savion.huji.ac.il
ראש המכון: פרופ' שי מורין
טל: 972-8-9489365, אימייל: shai.morin@mail.huji.ac.il
710 – מדעי הצמח בחקלאות – בוגר
725 - אגרו-אינפורמטיקה - בוגר
709 - מדעי הצמח בחקלאות וכלכלת סביבה וניהול - בוגר
755 - אמירים תוכנית למצטיינים - בוגר
713 – גד"ש וירקות – מוסמך
714 – מטעים וצמחי נוי – מוסמך
721 – גנטיקה והשבחה – מוסמך
724 – מדעי הצמח בחקלאות - מוסמך
צמחים חיוניים לקיום החיים על-פני כדור הארץ; הם מספקים עבורנו את החמצן שאנו נושמים ואת המזון שאנו אוכלים, והם מקור אנרגיה מרכזי עבור מרבית הצרכים שלנו. סביר שחלק גדול ממקורות האנרגיה האלטרנטיביים העתידיים יהיו אף הם מבוססים על הצומח.
מכון רוברט ה. סמית למדעי הצמח והגנטיקה בחקלאות מאגד כ-24 מדעני צמח מצוינים החוקרים מגוון רחב של היבטים בביולוגיה של הצמח הרלוונטיים לחקלאות ולאקולוגיה, החל ברמה המולקולרית והתאית וכלה בצמח השלם בשדה או בבר.
מטרת המכון היא לעמוד בדרישות החקלאיות העתידיות באמצעות מחקר בסיסי ומחקר יישומי במדעי הצמח. מחקר זה מאפשר לנו לשפר את היבול ואת איכותו. המחקר מתחיל ברמה המולקולרית והתאית, מתרחב לצמח השלם ומסתיים בשדה. אנו משתמשים בגישות פיזיולוגיות, ביוכימיות, מולקולריות וגנטיות כדי ללמוד תהליכים התפתחותיים בסיסיים, אינטראקציות של צמחים עם סביבתם, השבחה ויישומים ביוטכנולוגיים.
המגוון של השאלות המדעיות, של גישות הניסוי ושל והמינים הנחקרים, משקף את האמונה העמוקה של המכון כי סביבה מדעית עשירה ואינטראקציה בין מגוון חוקרים בעלי רקע ומומחיות שונים - כולם חיוניים למחקר יצירתי ופורה. מבנה המכון אף מספק סביבה מדרבנת לסטודנטים שהמכון מכשיר כמנהיגים עתידיים בחקלאות, במחקר, בביוטכנולוגיה ובחינוך.
מנהלת אדמיניסטרטיבית: נעמי מימון
טל: 972-8-948-9251, פקס: 972-8-948-9899, אימייל: neomim@savion.huji.ac.il
ראשת המכון: פרופ' נעמי אורי
טל: 972-8-9489605, אימייל: naomi.ori@mail.huji.ac.il
715 – אגרואקולוגיה ובריאות הצמח - בוגר
7725 - אגרו-אינפורמטיקה - בוגר
726 - שמירת טבע וניהול שטחים פתוחים - בוגר
755 - אמירים תוכנית למצטיינים - בוגר
715 – אגרואקולוגיה ובריאות הצמח - מוסמך
728 - איכות הסביבה ומשאבי טבע בחקלאות - מוסמך
המחלקה לאנטומולוגיה מוקדשת לחקר חרקים. אנו חוקרים מחד חרקים המהווים נטל כלכלי או בריאותי על החברה האנושית, ומאידך - חרקים מועילים המספקים שירותים אקולוגיים חיוניים. אנו נוקטים גישה ביולוגית רב-תחומית, כאשר המטרה היא לשפר את הייצור החקלאי ולהגן על בריאות האדם והחי תוך שימור המגוון והיציבות של הסביבה לדורות הבאים.
חייהם של בני האדם ושל החרקים שזורים זה בזה, וכך היה מראשיתנו. חלק מן החרקים משפיעים לרעה על בריאות האדם, אחרים מהווים נטל על הייצור החקלאי, ויחד עם זאת חרקים אחרים מועילים, מאביקים יבולים ותוקפים מזיקים.
המחלקה שלנו נמצאת במקום ייחודי לחקר ההיבטים הרבים של המפגש הרחב הזה בין האדם לחרקים ברמות שונות של ארגון ביולוגי - ברמה המולקולרית, ברמה הפיזיולוגית, ברמת האורגניזמים, ברמת האוכלוסיות ובסופו של דבר ברמת הקהילות. נוסף לרוחב של נושאי ההתמקדות שלנו אנו מביאים כלים אנליטיים ומחקריים מגוונים, החל בטכניקות מולקולריות, גנטיות וביו-אינפורמטיות חדישות וכלה במחקרים אקולוגיים קפדניים.
גמישות זו מאפשרת לנו להתייחס לשאלות בסיסיות במדעי החרקים, כמו גם להתמקד בפתרונות לשאלות דחופות הנובעות מחוסר איזון במפגש בין האדם לחרקים. אלה מתייחסים לבריאות הציבור, ייצור היבולים ושמירת טבע. באופן זה אנו משרתים הן את האמת (מדע) והן את החברה.
ההוראה היא חלק עיקרי במשימתנו ואנחנו אחראים לקורסים בסיסיים באקולוגיה, בביולוגיה מולקולרית ובאנטומולוגיה. נוסף לכך אנו מלמדים קורסים מתקדמים בתחומי המחקר הייחודיים שלנו. רבים מהקורסים שלנו זוכים לשבחים גבוהים ביותר.
ככל שהאוכלוסיה האנושית גדלה וסביבתנו עומדת בפני שינויים רבים, הממשק בין בני האדם לחרקים מתפתח כל הזמן. אנו ערוכים באופן ייחודי להתמודד עם אתגרים חדשים כשהם מתעוררים. אנו מצפים באמצעות ההוראה והמחקר המקורי והחדשני שלנו להמשיך ולספק פתרונות שיתרמו לרווחת האדם תוך קידום סביבה בריאה ומגוונת ושמירה עליה.
רכזת החוג: מעיין מרק שבו
טל: 08-9489284, פקס: 08-9466794, דוא"ל: maayanms@savion.huji.ac.il
ראש המחלקה: ד"ר יונתן בוחבוט
טל:08-9489396, דוא״ל: jonathan.bohbot@mail.huji.ac.il
717 – כלכלת סביבה וניהול - בוגר
729 – ניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות - בוגר
7725 - אגרו-אינפורמטיקה - בוגר
719 - מדעי קרקע ומים וכלכלת סביבה וניהול - בוגר
709 - מדעי הצמח בחקלאות וכלכלת סביבה וניהול - בוגר
755 - אמירים תוכנית למצטיינים - בוגר
717 – כלכלת סביבה וניהול - מוסמך
728 - איכות הסביבה ומשאבי טבע בחקלאות - מוסמך
בעולם בעל קצב גידול מהיר של אוכלוסייה ושל תיעוש, כלכלנים פיתחו מדיניות אפקטיבית כדי לתמרץ שימוש יעיל במשאבי טבע ההולכים ופוחתים וכדי להפחית את נזקי הסביבה. המשימה של המחלקה לכלכלת סביבה וניהול היא לספק הכשרה אקדמית בכלכלה ובניהול עם התמחות בתחומי כלכלת סביבה, חקלאות ומשאבי טבע. התוכנית שלנו מכשירה כלכלנים יישומיים בעלי הבנה ומומחיות רחבה בניהול מערכות הקשורות למדעי הטבע, החיים והסביבה. בוגרי המחלקה הם מקצוענים במגוון רחב של עיסוקים ותפקידים הן במגזר הפרטי והן בציבורי, לרבות חברות בשוק ההון, סוכנויות ממשלתיות, מרכזי מחקר, חברות ייעוץ ומוסדות אקדמיים.
המחלקה מציעה תכנית הוראה גמישה, ברמה גבוהה ובעלת הכוון מעשי המשלבת את התחומים כלכלה, מנהל עסקים וכלכלת סביבה, חקלאות ומשאבי טבע ברמת תואר בוגר, מוסמך ודוקטור. המחלקה הוקמה בשנת 1937 ולה היסטוריה ארוכה ומסורת של מצוינות, והיא נחשבת בין המובילות בעולם בתחומה. חברי סגל המחלקה רכשו את השכלתם האקדמית באוניברסיטאות המובילות בעולם, כולל ברקלי, שיקגו, מינסוטה, הטכניון והאוניברסיטה העברית בירושלים.
המחקר המדעי של חברי המחלקה כולל מגוון רחב של נושאים:
- תיאוריות במיקרו כלכלה ובמאקרו כלכלה
- שיטות סטטיסטיות וכלכליות
- כלכלה ניסויית והתנהגותית
- כלכלה פוליטית
- שיווק ומימון
- מדיניות סביבה וחקלאות
- פיתוח כלכלי
- ניהול משאבי טבע
- כלכלת חקלאות
- תיירות חקלאית
- כלכלה אזורית והערכה סביבתית
רכזת המחלקה: גב' מירי ארזי
טלפון: 08-9489230, miriguy@savion.huji.ac.il
ראש המחלקה: ד"ר אוהד רוה
טלפון: 08-9489373, ohad.raveh@mail.huji.ac.il
718 – מדעי בעלי החיים – בוגר
725 - אגרו-אינפורמטיקה - בוגר
726 - שמירת טבע וניהול שטחים פתוחים - בוגר
755 - אמירים תוכנית למצטיינים - בוגר
735 – מדעי בעלי החיים ווטרינריה – מוסמך
חזון:
המחלקה למדעי בעלי החיים שואפת להיות מרכז מצוינות, חדשנות ויצירתיות, לאומית ובין-לאומית, במחקר והוראה בתחומי חיות משק, לפיתוח הייצור החקלאי תוך שמירה על רווחת בעלי חיים ואיכות הסביבה.
משימות ויעדים:
- ביצוע מחקר חדשני בסיסי ויישומי בתחומי הביולוגיה וממשק בעלי חיים חקלאיים.
- הוראה והכשרת דור העתיד בתחומי חקלאות בעלי חיים.
- פיתוח קשר מקצועי עם גופים אקדמיים ועסקיים בארץ ובחו"ל לקידום חקלאות בעלי החיים.
- פעילות בין-לאומית לקידום חקלאות בעלי חיים בת קיימה.
- מעורבות בהתוויית מדיניות בנושאי חקלאות בעלי חיים, ייצור מזון ושמירה על הסביבה.
- פיתוח קשרים עם הקהילה החקלאית להגדרת צרכים ולפיתוח הידע המקצועי.
מזכירות: יעל לויטוס,
טלפון: 972-8-9489119, פקס: 972-8-9465763, דוא"ל: yaellew@savion.huji.ac.il
ראש המחלקה: פרופ' ברטה לבבי-סיוון,
טלפון: 972-8-9489988, פקס: 972-8-9489307, דוא"ל: berta.sivan@mail.huji.ac.il
716 – מדעי הקרקע והמים – בוגר
7725 - אגרו-אינפורמטיקה - בוגר
726 - שמירת טבע וניהול שטחים פתוחים - בוגר
719 - מדעי קרקע ומים וכלכלת סביבה וניהול - בוגר755 - אמירים תוכנית למצטיינים - בוגר
716 – מדעי הקרקע והמים – מוסמך
728 - איכות הסביבה ומשאבי טבע בחקלאות - מוסמך
הקרקע הינה אלמנט קריטי המקשר בין ה"ספירות" השונות של כדור הארץ - האטמוספירה, ההידרוספירה, הביוספרה והליתוספרה. לקרקע מגוון רחב של תפקידים חיוניים בייצור צומח, מזון, סיבים, ואנרגיה; באגירה וטיפול במים; באספקת חומרי גלם; בהשפעה על האקלים ועל המערכת האקולוגית שמאפשרת את קיומם של צמחים, בעלי חיים ובני אדם.
חזון המחלקה לקרקע ומים הוא להוביל מחקר מדעי חדשני ובינלאומי בתחום מדעי הקרקע והמים, תוך התמקדות בהבנת תהליכים המאפשרים פיתוח אסטרטגיות בנות-קיימא לניהול משאבי קרקע ומים. אנו שואפים לשפר את בריאות הקרקע, לשמר את משאבי המים ואיכותם, ולקדם חקלאות יצרנית, סביבתית ועמידה לשינויי האקלים.
מחויבותנו כוללת התמודדות עם השפעות הפעילות האנושית ושינויי האקלים על הקרקע והכשרת הדור הבא של מומחים בתחום.
ממחויבות זו נגזרות שלוש מטרות עיקריות:
ראש המחלקה: ד"ר נמרוד שוורץ, 08-9489288
.nimrod.schwartz@mail.huji.ac.il
רכזת המחלקה: גילה שהם, 08-9489086
gilas@savion.huji.ac.il
איש קשר עבור מתעניינים בלימודים: סוניה אלטזיצר , 05-26664465
soil.water@mail.huji.ac.il
715 – אגרואקולוגיה ובריאות הצמח - בוגר
7725 - אגרו-אינפורמטיקה - בוגר
726 - שמירת טבע וניהול שטחים פתוחים - בוגר
755 - אמירים תוכנית למצטיינים - בוגר
715 – אגרואקולוגיה ובריאות הצמח - מוסמך
728 - איכות הסביבה ומשאבי טבע בחקלאות - מוסמך
המחלקה עוסקת במחקר ובהוראה בהיבטים בסיסיים ויישומיים של יחסי גומלין בין צמחים ומיקרואורגניזמים ומיקרוביולוגיה סביבתית, עם דגש על חיידקים ופטריות. עיקר ההוראה נעשית במסגרת החוג לאגרואקולוגיה ובריאות הצמח, אך חלק מהקורסים ניתנים במסגרת החוג לאיכות הסביבה ומשאבי טבע וחקלאות.
צמחים הם הספקים העיקריים של מזון לאדם ולבע"ח. בסביבתם הטבעית או החקלאית, צמחים נמצאים ביחסי גומלין מורכבים עם אורגניזמים אחרים, ביניהם חיידקים ופטריות. מנקודת מבט חקלאית, יחסי גומלין אלה יכולים להיות מזיקים כמו במקרה של גורמי מחלות, או מועילים, למשל חיידקים או פטריות מעודדי צמיחה או כאלה שמעכבים את פעילותם של גורמי מחלות או מזיקים. הבנה בסיסית של הביולוגיה של המיקרואורגניזמים הללו והאינטראקציות ביניהם ובינם לבין צמחים, בעלת חשיבות מכרעת לפיתוח גישות ידידותיות לסביבה להתמודדות עם מחלות צמחים ו/או הגדלת יבולים. כמו כן, הבנה של פעילותם של קהילות ותהליכים מיקרוביאליים בסביבה עשויה לספק תובנות לפיתוח גישות חדישות בתחומי הביוטכנולוגיה והסביבה.
מחקר וההוראה במחלקה למחלות צמחים ומיקרוביולוגיה עוסקים בתחומים הבאים:
- יחסי גומלין בין צמחים וחיידקים או פטריות פתוגניים או מועילים
- יחסי גומלין בין חרקים וחיידקים.
- גנטיקה, פיסיולוגיה ואקולוגיה של מיקרואורגניזמים בעלי חשיבות חקלאית ו/או סביבתית, מרמת התא הבודד עד לרמת האוכלוסייה, ובגישות קלאסיות ומולקולאריות.
- היבטים סביבתיים ומולקולאריים של הגנת הצומח והדברה משולבת, כולל הדברה כימית, ביולוגית וקולטוראלית.
- היבטים פיסיולוגיים ומולקולאריים של חסינות צמחים נגד גורמי מחלות.
- אקולוגיה מיקרוביאלית וביולוגיה של מערכות מיקרוביאליות (Microbial Systems Biology).
ביוטכנולוגיה חקלאית וסביבתית.
רכזת החוג: מעיין מרק שבו
טל: 08-9489284, פקס: 08-9466794, דוא"ל: maayanms@savion.huji.ac.il
ראש המחלקה: ד"ר שי קובו
טל: 08-9489160, אימייל: shay.covo@mail.huji.ac.il
712 – מדעי התזונה – בוגר
725 - אגרו-אינפורמטיקה - בוגר
755 - אמירים תוכנית למצטיינים - בוגר
723 – ביוכימיה, מדעי המזון והתזונה – מוסמך
כל חיינו מתנהלים במידה רבה סביב אוכל. השמחות, השגרה, היחסים, האהבות והבחירות המקצועיות. אוכל מתקשר לכל פן בחיינו, ומבחינה מקצועית הוא קשור למחקר להוראה, לסוגיות בתחום החינוך התזונתי ולהגדרת מקצוע התזונה בעולם.
מהו בעצם מקצוע התזונה? "מדע העוסק במזון בהקשר לתהליכים פיזיולוגיים התלויים בספיגתו והשימוש בו על-ידי הגוף (גדילה, יצירת אנרגיה, תיקון רקמות וכיו"ב). התזונה עוסקת גם במחלות חסר ובדיאטות". זהו מקצוע מדעי קודם כל, כלומר הוא מבוסס על ידע שמושג ע"י מדענים, באמצעים מדעיים מקובלים, במחקרים הנערכים במיטב האוניברסיטאות בעולם.
תזונה נכונה היא ההגנה הראשונה שלנו מפני מחלות ומקור האנרגיה שלנו לחים פעילים. בעיות תזונתיים הנגרמות על ידי תזונה לא מספקת יכולות להיות רבות, וכאשר הן משפיעות על דור שלם של ילדים ובני נוער, הן יכולות להוריד את יכולות הלמידה שלהם, ובכך לסכן את עתידם, להנציח דורות של עוני ותת-תזונה, עם השלכות חמורות על הפרט ועל החברה.
בעוד שילדים צעירים הם הפגיעים ביותר לתת-תזונה, הזכות למזון הולם היא אוניברסלית ותזונה נכונה היא חיונית לכל. בעיות של תת-תזונה, חסרים ספציפיים והשמנת יתר - קיימים בכל המדינות וחוצים מעמדות חברתיים וכלכליים.
האתגרים המתעוררים, כגון שינויי אקלים, קיימות סביבתית ועוד, משנים את מערכות המזון ומעלים שאלות על האופן שבו ניתן להזין את אוכלוסיית העולם הגדלה בדרכים ברות קיימא.יחד עם זאת, צמיחה כלכלית לא אחידה, תמורות חברתיות וכלכליות וגורמים אחרים מעצבים את מערכות המזון והתזונה. כתוצאה מכך, השכיחות של עודף משקל, שמנת יתר והמחלות הנלוות.
מנהלנית סטודנטים: גילי גפני
טלפון: 972-8-9489265, דוא"ל: giliag@savion.huji.ac.il
ראש החוג: פרופ' אפרת מונסנגו-אורנן
טלפון: 972-8-9489712, דוא"ל: efrat.mo@mail.huji.ac.il
בעלי חיים מהווים חלק חשוב ומשמעותי בחיי בני האדם בעולם המודרני והמסורתי. צוות ביה"ס ותלמידיו רואים עצמם מחויבים לשיפור חייהם, בריאותם ורווחתם של בעלי החיים והאנשים הקשורים בהם. מחויבות זו כוללת דאגה לחיות המחמד והמשק, פיקוח על איכות ובטיחות אספקת המזון מן החי ושמירה על בריאות הציבור מפני מחלות המועברות מבעלי חיים לאדם.
ביה"ס מהווה מקור ראשוני לידע וטרינרי הנוגע לבריאותם ורווחתם של בני אדם, חיות מחמד, חיות המשק וחיות הבר. פעילות זאת נעשית בשיתוף פעולה ואחווה מקצועית עם הממסד הווטרינרי, החקלאי והבריאותי בישראל ועם אנשי המקצוע השונים הפועלים בתחומים אלו: רופאים וטרינרים, רופאים, חוקרים ואנשי מקצועות הרפואה ובריאות הציבור. סגל ביה"ס שוקד על ביסוס ביה"ס בשורה אחת עם מיטב המוסדות להוראה ולמחקר וטרינרי בעולם.
פניות תלמידים: ג'קי הירש
טלפון: 972-8-9489021/31, פקס: 972-8-9467940, דוא"ל: vet.school@mail.huji.ac.il
מנהלת בית הספר: פרופ' מרב שמיר
טלפון: 972-8-9489997, דוא"ל : merav.shamir@mail.huji.ac.il
המדור ללימודי חוץ הוקם בשנת 1988 במטרה לספק תכניות לימודים בשפה האנגלית במדעי החקלאות, המזון והסביבה. בשנת 2015 הקים פרופ' משה קול מהפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה של רוברט ה. סמית את בית הספר הבינלאומי למדעי החקלאות, כבית לכל הפעילויות והתכניות הבינלאומיות המתקיימות בקמפוס רחובות.
בין משימותיה של הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית שואפת הפקולטה להגן על הסביבה ולשקם אותה תוך הגברת ייצור המזון והפחתת הרעב העולמי ולשתף את יתרונות המחקר והחדשנות בישראל עם מדינות אחרות. בית הספר הבינלאומי פועל לשיתוף הידע והמומחיות של סגל הפקולטה עם הקהילה הבינלאומית על-ידי מתן הזדמנויות לרכישת ידע אקדמי מתקדם ולהתבוננות ביישומים מעשיים עדכניים. תוכניות הלימוד מעודדות את התלמידים לחקור תחומים חדשים ותרבויות חדשות, להחליף רעיונות וחוויות, לתרום לפתרון בעיות וליצור שיתופי פעולה עתידיים.
בית הספר הבינלאומי למדעי החקלאות מרכז את כל תוכניות הלימוד האקדמיות, ההכשרות המקצועיות ולימודי ההמשך הניתנים בשפה האנגלית בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה. נוסף לכך ביה"ס מספק שירותים אדמיניסטרטיביים, הזדמנויות העשרה מדעיות ומקצועיות ופעילויות חברתיות לכלל התלמידים והמשתלמים הבתר-דוקטורנטיים מחו"ל בפקולטה. כמו כן ביה"ס אחראי לבית רייזפלד, בית הארחה בקמפוס רחובות שמתארחים בו חוקרים, משתלמים ומבקרים מחו"ל.
כמעט 3,000 תלמידים ומתמחים מרחבי העולם נטלו חלק בתכניות לתארים מתקדמים ובקורסי התמחות קצרים בבית הספר הבינלאומי.
מזכירת בית הספר: קרן אוחיון
טלפון: 972-8-9489285, פקס: 972-8-9470171, דוא"ל: kerenoha@savion.huji.ac.il
מנהלת אדמיניסטרטיבית של בית הספר הבינלאומי ושל המדור ללימודי חוץ: רחלי ענברי
טלפון: 972-8-9489510, דוא"ל: rachelii@savion.huji.ac.il
The International School of Agricultural Sciences at the Robert H. Smith Faculty of Agriculture, Food and Environment of the Hebrew University of Jerusalem, has been providing English-language programs in the agricultural, food and environmental sciences since 1988. The Smith Faculty of Agriculture is the only institution in Israel granting advanced academic degrees in agriculture.
More than 3,000 students and trainees from around the globe have enrolled thus far in graduate degree programs and short training courses and workshops at the International School (formerly the Division for International Studies).
Office Administrator: Keren Ohayon
Tel: +972-8-9489285, Fax: +972-8-9470171, Email: kerenoha@savion.huji.ac.il
Administrative Manager: Racheli Inbari
Tel: +972-8-9489510, Email: rachelii@savion.huji.ac.il