הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה על שם רוברט ה. סמית היא המוסד היחיד ללימודים גבוהים בישראל המציע תארים אוניברסיטאיים במדעי החקלאות. בנוסף, מתקיימים בפקולטה בית ספר למדעי התזונה ובית ספר לרפואה וטרינרית.
הפקולטה היא המקום לצמוח בו למי שמבקשים להתמחות בתחומי החקלאות ובמגוון התחומים המשיקים להם. במונחים מעולם הצומח - אנו מטפחים כאן מדי שנה בשנה מאות "פרחי פקולטה" - תלמידים הצומחים ומלבלבים אתנו מלימודי בוגר ועד למוסמך ולדוקטורט. תנאי הסביבה ויחס אישי מבטיחים את איכות היבולים. והקציר מעיד על ההשקעה: בכל שנה מסיימים את הלימודים בפקולטה כ- 500 בוגרים, 200 מוסמכים וכ 80 חוקרים צעירים זוכים לתואר דוקטור. המחקר האקדמי הינו נדבך מרכזי בהווייתה של הפקולטה תורם ונתרם מפונקצית ההוראה.
החקלאות, שאת זרעיה אנו זורעים, שאת פירותיה מטפחים ואת יבוליה אנו קוצרים וצורכים, המזון שאנו מפיקים ואוכלים, בעלי החיים הגדלים אתנו, הסביבה בה אנו פועלים - כל אלה הם אתגרים מדעיים של הפקולטה להבנה טובה יותר של תהליכים. היעדים אליהם שואפים המחקרים להוביל: הגברת יבולים תוך דגש על ערכם התזונתי ושיפור מדדים המתבטאים בצמיחה כלכלית במקביל לשמירה על הסביבה ועל איכות המוצרים החקלאיים. מחקרים חדשניים המתפרסמים בעיתונות המקצועית מן השורה הראשונה מתבצעים בין כתלי הפקולטה אלה מהווים כר פורה לשיתופי פעולה בין-לאומיים עם מוסדות מחקר מובילים בארץ ובעולם.