check
פרס קיי לחדשנות לפרופ' צבי חיוקה | הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה

פרס קיי לחדשנות לפרופ' צבי חיוקה

23 יוני, 2022

zvi-hayouka-kaye.jpeg
תמונות: Maxim Dinshtein                  

ברכות חמות לפרופ' צבי חיוקה מהמכון לביוכימיה מדעי המזון ותזונה על זכייתו בפרס קיי לחדשנות לשנת תשפ"ב.

פרס קיי לחדשנות מוענק מדי שנה מאז 1994. אייזיק קיי, תעשיין בריטי בולט בתעשיית התרופות, ייסד את הפרס על מנת לעודד אנשי סגל וסטודנטים של האוניברסיטה העברית לפתח שיטות רפואיות חדשניות בעלות פוטנציאל מסחרי אשר יתרמו לאוניברסיטה ולחברה.

מעבדתו של חיוקה עוסקת בכימיה של פפטידים.
בהכשרתו פרופ' חיוקה הוא כימאי אורגני והוא דואג לשלב מחקר בין כימיה לביולוגיה, לפתח כלים כימיים כדי לענות על שאלות ביולוגיות ומצבים ביולוגים שהם לא רצויים.

את מעבדתו הוא הקים בשנת 2014 והיא מתמקדת בפיתוח של כלים כימים לבעיות זיהומית של חיידקים בהקשר של מזון לצורכי מניעת זיהומים, קלקולים, הארכת זמן מדף וגם שימושים קלינים כתחליף לאנטיביוטיקות.

פרופ' חיוקה פרסם למעלה מ-65 מאמרים, 10 בקשות לפטנטים ולאחרונה הקים שתי חברות סטארטאפ.
גאווה גדולה