FacuLetter - ט"ו בשבט, תשע"ט

ארכיב

/Pulseem/ClientImages/2444///green2.jpg
/Pulseem/ClientImages/2444///bogrim2logo.png

FacuLetter 
ט"ו בשבט, תשע"ט

דבר הדיקן

 

בוגרות ובוגרים יקרים,

ט"ו בשבט, חג האילנות, הינו מועד מצוין בלוח השנה לעדכן על התחדשות בפקולטה לחקלאות.

קלטנו השנה מספר שיא של חברי סגל -  6 חוקרות וחוקרים חדשים במכונים למדעי הצמח וביוכימיה, במחלקות לאנטומולוגיה, בע"ח ומיקרוביולוגיה וכן בביה"ס לווטרינריה. אין ספק כי קליטות חברי הסגל החדשים והקליטות האקדמיות בשנים האחרונות משנות את פני הפקולטה ומצעידות אותה לכיוונים ואופקים חדשים – חקלאות מדייקת, חקלאות חישובית, חישה מרחוק, ביו-אינפורמטיקה ועוד.

הפקולטה פתחה שעריה לקהלים חדשים ופנתה לאוכלוסיות תלמידים שמתעניינות בחדשנות ובהיי-טק של עולם החקלאות והמזון. הדבר התבטא בהגדלת מספר תלמידי שנה א' (עליה של 6%) ובגידול במספר תלמידי המוסמך. אנו פועלים להמשיך ואף להעצים את המגמה הזו גם בתש"פ. כאן אני פונה אליכם כשגרירים הטובים ביותר שלנו לפעול ולעודד מתעניינים ללמוד לתואר ראשון ו/או תארים מתקדמים בפקולטה.
 

השנה פתחנו קורס חדש ("נושאים בניהול פרוייקטים") בו מתנסים תלמידי שנה ג' בניהול פרויקטים בתעשייה. אני שמח לבשר על ביקוש גדול לקורס והיענות נהדרת מצד התעשייה לקלוט את התלמידים. 
בתש"פ נפתח חטיבת לימודים חדשה באגרו אינפורמטיקה – מגמת לימודים לתלמידים בעלי רקע חזק במתמטיקה המתעניינים בביולוגיה כמותית, במודלים וב- Big Data. 
הפקולטה שמה דגש גדול על נושא הבינלאומיות ומונתה, לראשונה באוניברסיטה העברית, סגנית דיקן לבינלאומיות. בנוסף החליטה הפקולטה לפתוח שעריה בפני תלמידי מחקר מהעולם ולכן שפת ההוראה בתכנית הלימוד במוסמך יעברו לאנגלית. 
פתחנו את פעילות השנה השניה של מועדון היזמות FaculTech, המפגיש בין סטודנטים ליזמים ומטרתו לקדם כישורי יזמות בקרב סטודנטים בפקולטה בדגש על חקלאות, מזון וסביבה. 


בנוסף להתחדשות האקדמית אנו פועלים במרץ לחדש תשתיות ולבנות מעבדות חדשות – כל זאת על מנת לאפשר לחוקרים ולסטודנטים לבצע מחקר והוראה ברמה הטובה ביותר.

נשמח לשמוע מכם רעיונות ועצות!
 

אני מודה לכל אחת ואחד מכם על התמיכה בפקולטה והפצת המידע על הפעילות שלנו ועל היום הפתוח הקרב.

פרופ' בני חפץ, דיקן
benny.chefetz@mail.huji.ac.il

 
 
 
/Pulseem/ClientImages/2444///%D7%97%D7%95%D7%AA%D7%9E%D7%AA%20%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9C%20%D7%99%D7%95%D7%9D%20%D7%A4%D7%AA%D7%95%D7%97.jpg
 
 
 

יום המדע | 13.3.19

16:30-20:30

מוזמנים להכיר את הפקולטה -

 הפקולטה לחקלאות פותחת את שעריה לכבוד יום המדע.

בתוכנית מגוון פעילויות, סדנאות מדע יצירתיות לילדים,

 והרצאות לכל המשפחה. 

האירוע יתקיים בשיתוף עם "האוניברסיטה העברית לנוער" 

(לשעבר "נוער שוחר מדע") ובתמיכת משרד המדע.

/Pulseem/ClientImages/2444///resized%20%D7%99%D7%95%D7%9D%20%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A2%20%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A6%D7%99%D7%94%202.jpg
 

הרצאות | מדע במטבח 

סדרת הרצאות חדשה בפקולטה המשלבת בין המדע למזון.

ההשתתפות בהרצאות כרוכה בהרשמה מראש

07.2.19 זהירות ביצים  |  28.2.19 למה הדג מסריח מהראש?

28.3.19 מרקים, רטבים ועוד מוצרים    |  11.4.19 משקאות 

 

/Pulseem/ClientImages/2444///nussi.jpg
 
 

  FaculTech | מרכז היזמות בפקולטה 

יזם? יזמית? עובד בתעשייה בתחום החקלאות, המזון או הסביבה? מועדון היזמות בפקולטה מזמין אותך להתארח בפעילות השנתית שלנו!

FaculTech הוא מועדון יזמות שהוקם על ידי דוקטורנטים בפקולטה ומטרתו לקדם סטארטאפים וכישורי יזמות בקרב סטודנטים בפקולטה, בדגש על חקלאות, מזון וסביבה. המועדון מקיים מיטאפים לחשיפה לעולם היזמות, סדנאות עסקיות וטכנולוגיות והשנה נפתחת תוכנית פרה-אקסלרציה ייחודית המיועדת לקדם 15 יזמים ויזמיות.

מעוניין/ת להתארח למיטאפ? להעביר סדנא (לינקדאין/אפיון מוצר/איתור צורך ועוד)? לשמש כמנטור/ית בתוכנית היזמות? צרו איתנו קשר בלינקדאין, בפייסבוק או במיילfacultech@gmail.com.

/Pulseem/ClientImages/2444///facultech.jpg
 
 
 

  תערוכת החומוס | עיצוב, מדע וקולינריה  

לכל אוכל סיפור מסגרת משלו, שמתחיל בתהליך גידולו, עובר בעיבודו ומסתיים כשהוא מגיע אל הכלי או אל האריזה שמהם אוכלים.

התערוכה היא מפגש בין שלוש דיסציפלינות עיקריות - עיצוב, קולינריה ומדע - שבאות לידי ביטוי בתזונה ובמזון במגוון של דרכים ומורכבת משלושה רבדים: רובד גרפי, שמציג את תעודת הזהות המדעית וההיסטורית של החומוס; כלים שימושיים, שמתייחסים לאופני אכילה ועיבוד של החומוס; ומיצגים אכילים שמשלבים מתכונים חדשים לצד חוויית אכילה שפותחה במיוחד בשבילם.

התערוכה הוקמה בשיתוף הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה על שם רוברט ה' סמית באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת תל אביב, ומוצגת בשלוש שפות - עברית, ערבית ואנגלית, מתוך כבוד למסורת רבת השנים של החומוס במזרח התיכון.

התערוכה תוצג בבית בנימיני, רח' העמל 17 תל-אביב
בתאריכים 3.1.2019 – 23.2.2019

/Pulseem/ClientImages/2444///resized%20beans.jpg
 

"הדבר הבא" | עוברים מאקדמיה לתעשייה

 

לראשונה בפקולטה לחקלאות נפתחה תוכנית התמחויות בתעשייה המיועדת לסטודנטים בשנתם האחרונה לתואר הראשון.

התוכנית הוקמה בשיתוף "הדבר הבא" וחברת "אפקטיב", ומטרתה להעניק לסטודנטים כלים בניהול פרוייקטים וניסיון עבודה וקשרים בתעשייה הרלוונטית.

התוכנית פתוחה לכל חוגי הבוגר בפקולטה ועד כה שובצו כ-30 סטודנטים להתמחויות בחברות המובילות במשק, ביניהן: שטראוס, אסם, תנובה, קוקה קולה, סודה סטרים, אלטמן, אדמה, אבוג'ן, ארנסט&יאנג, ועוד..

חברות/סטודנטים המעוניינים להצטרף למחזור הבא מוזמנים לפנות לרכז התוכנית בפקולטה - תומר שוורץ (tomer.schvartz@mail.huji.ac.il)

/Pulseem/ClientImages/2444///%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%A8%20%D7%9C%D7%9E%D7%A2%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%99%D7%9D_%D7%97%D7%93%D7%A9%20%D7%95%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%97%D7%93%20%D7%94%D7%93%D7%91%D7%A8%20%D7%94%D7%91%D7%90.jpg
 

חטיבת לימודים חדשה לתואר בוגר 
אגרואינפורמטיקה

 

חטיבת לימודים המיועדת להשתלב בתכניות הלימוד לתואר בוגר בתחומים הבאים: אגרואקולוגיה ובריאות הצמח, ביוכימיה ומדעי המזון, כלכלת סביבה וניהול, מדעי בעלי החיים, מדעי הצמח בחקלאות, מדעי הקרקע והמים ומדעי התזונה. החטיבה תקלוט אליה תלמידים מצטיינים אשר למדו בתיכון 5 יח"ל במתמטיקה ומקצוע מדעי נוסף ותכשיר תלמידים בתחומים נדרשים ומתפתחים בחקלאות, מזון וסביבה.  החטיבה נותנת מענה לדרישה של תלמידים, חוקרים, גורמי תעשייה וממשלה. 

 
 
/Pulseem/ClientImages/2444///informatica.png
 

קורס חדש בחווה הניסיונית

 

מסגרת משותפת ניסיונית וחדשה של החוג לבוגר במדעי הצמח בחקלאות והחוג לתואר שני בינלאומי במדעי הצמח מפגישה סטודנטים בחוות הפקולטה. בחלקה ייעודית בחווה התלמידים מגדלים ירקות, לומדים חקלאות לעבודה מעשית, חולקים גישות תרבותיות, לומדים אחד מהשני על אופי וחשיבות החקלאות בארצות שונות, מודדים, מעשבים, מתלכלכים, צוחקים, קוצרים צנוניות וחסה ולעיתים נרטבים מאוד מגשמי הברכה.

החלקה צמודה לחלקת המבוגרים העולים מאתיופיה, והפעילות היא באותן שעות. הסטודנטים לתואר שני מאתיופיה משמשים כמתורגמים מאמהרית לאנגלית בפעילויות משותפות לסטודנטים ולמבוגרים. כך נוצר משולש של תלמידי בוגר ישראלים, תלמידי מוסמך בינלאומי ועולים מאתיופיה, בו כל קבוצה לומדת מהקבוצות האחרות.

 
 
/Pulseem/ClientImages/2444///%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%94%D7%9C%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%96%D7%9C%D7%98%D7%A8%D7%98%D7%95%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%AA.jpg
 

בואו נהיה בקשר !

יש לכם רעיון לשיתוף פעולה? רצון לשתף מניסיונכם,לגייס כח אדם מקרב בוגרי הפקולטה או משהו שלא חשבנו עליו נשמח אם תהפכו לבוגרים פעילים בתא ותיצרו איתנו קשר במייל או בעמוד הפייסבוק

/Pulseem/ClientImages/2444///flogo_rgb_hex-brc-site-250.png

מוזמנים לבקר אותנו

יו"ר תא הבוגרים: פרופ' יעקב קטן
מייל:  Webmaster.agri@mail.huji.ac.il   
תא בוגרי הפקולטה לחקלאות, רחובות

על מנת להסיר עצמך מרשימת התפוצה לחץ כאן