הגן לזכרו של ישעיהו פולמן הוקם על-ידי משפחתו הקרובה של ישעיהו: אהובה פולמן אשתו, רון ושוש פולמן - אחיו וגיסתו, וילדיו - מיכל, רון ואורנה.
גן ההנצחה ע"ש פרופ' ישעיהו פולמן - כיצד תוכנן וקיבל את צורתו
מאת טלי פלדמן - האדריכלית והמפיקה בפועל של הפרויקט - ובת משפחה אהובה של ישעיהו
המוטיב הראשי שסביבו נרקם הפרויקט הוא המשושה. כל שטח הדק, מדרגות הטריבונה, פתחי ערוגות, ספסל סביב עץ, ריצוף השביל המוביל אל הדק - הם משושים בקנה מידה כזה או אחר. מוטיב זה בפרויקט יושם בשל היותו של המשושה צורה שכיחה במדע (למשל בתיאור קשרים כימיים) ובטבע, כשההופעה הבולטת שלו היא בכוורת דבורים.
בפשט - דבורים הם תחום חשוב בחקלאות, ההקשר מובן ומיידי. אך גם ההסתכלות באופן מטאפורי - עמלן המתמיד בבניית הכוורת, יכול בעצם לייצג את עמלו הבלתי נלאה של ישעיהו בתחומי המחקרים השונים שערך, מחקרים בונים, מייצרי מציאות.
ממוקמת בצומת של הצטלבות שני צירי תנועה הטריבונה, היא לב גן ההנצחה. פינת ישיבה לשעות פנאי והירגעות או לדיון אקדמי מאפשרת למבקריה התמקמות במפלסים שונים לפי טעמם - בין אם קרוב לקרקע, או מונפים מעליה, עם אופציית הישענות או ללא, כשהמפלסים השונים מותאמים לגובהו המשתנה של האדם -הנמוך, הממוצע או הגבוה.
הגישה לטריבונה סמוכה לנקודת הציון, הלנדמרק, של הגן - פסל מאבן טבעית, שדרך הפתחים השונים בו מתגלות זוויות מבט שונות, של הגן, הטריבונה או האודיטוריום. הצורה הזורמת של הפסל בעצם כמו מטילה ספק, מפקפקת ומתגרה במהות האבן - הקשיון, הנוקשות, ובמקומם ישנה תחושת אווריריות קלילה.
כמוקד הפרויקט, הפסל כמו שולח אדוות המתגבשות למדרגות הטריבונה שעולות ומטפסות לגבהים השונים שלה.
שלושת מפרשי הציליה המקרה, אף הם כמו האדוות מתנפצים מהפסל ונפרשים מעל הטריבונה בחפיפה מעודנת על גבי עמודים בודדים וזוגות הנשענים בהצלבה זה על זה; הם מספקים צל נעים במקומות שונים בטריבונה שזז ממקום למקום לאורך שעות היום עם תנועת השמש.
בגב הטריבונה נשפכים מהערוגות שיחי רוזמרין ואחריהם צמחיה מגוונת הכוללת שורות גידולים חקלאיים אשר מדגימים את המגוון הרחב שיובא ונקלט בהצלחה באדמות ארצנו. נוסף לכך יש גם נוכחות ואיזכור לגידולים המקומיים: עצי פירות הדר - הומאז' לפרדסים שאפיינו את נוף המקום לאורך השנים.
מרכיביו השונים של הפרויקט - צורניותם, החומרים שנבחרו עבורו, הגוונים, שמירה על הצמחיה הקיימת ושילובה בבינוי, שתילה חדשה - כל אלה נועדו להביע את אהבתו של פרופ' ישעיהו לטבע ואת הקשר החזק שלו למדע החקלאות.