9e83956c5486ac8a4dbab13942035962

6b76acd05e18497c057639489560887e

bff3089556dc0f068d62fecb7a1fe0b1

d05b63b6578383b74f89f47a994168fd

34385b3706383b67e3189dccf189e608

802e0afa3f8cec82459401b3fc8cbfbf

f3f202958aecc3d5761da90b7fc51350

a900c542a0cac4dbaf21dc8801731c39

de5a924fdc1ae209bc9d81a50c025fde

אירועים עתידיים

<embed>

כל החדשות

טקסים

מושב לכבודו של פרופ' יעקב קטן

מושב לכבודו של פרופ' יעקב קטן

11 פברואר, 2018

ב- 5-6 בפברואר נערך הכנס השנתי של העמותה הישראלית למחלות צמחים במכון וולקני The Israeli Phytopathological Society .

קרא עוד

הכנס כלל מושב פתיחה מיוחד לכבודו של פרופ' יעקב קטן, חתן פרס ישראל בחקר מדעי הסביבה והחקלאות.פרופ' קטן, חבר המחלקה למחלות צמחים ומיקרוביולוגיה בפקולטה, תרם תרומה אדירה לחקלאות בישראל ובעולם, בעיקר ע"י מחקר פורץ דרך על מחלות קרקע (מחלות שורש) ופיתוח שיטת הסולאריזציה לחיטוי קרקע. מדובר בשיטה יעילה וידידותית לסביבה להתמודדות עם מחלות קרקע שמיושמת בהצלחה רבה בישראל ובמקומות רבים בעולם.

פרופ' קטן גם תרם רבות למחקר החקלאי בישראל בכך שהעמיד דור חוקרים שממשיכים את דרכו הן באקדמיה והן בתעשייה החקלאית.

מושב הפתיחה לכבודו של פרופ' קטן כלל ברכות, הרצאה של פרופ' קטן קטן בנושא "פתוגנים של קרקע ושורש: היבטים של הדברה משולבת", והרצאות של חוקרים נוספים שהונחו בעבר ע"י פרופ' קטן.

 

קראו פחות
Berta

פרס קיי לפרופ' ברטה סיון

19 יוני, 2017

ברכות לבביות לפרופ' ברטה סיון על זכייתה בפרס קיי

פרופ' ברטה לבבי-סיון גילתה דרך לגדל דגים גדולים יותר, צעד חיוני לקראת הזנת אוכלוסיית העולם המתרחבת וזכתה על כך השבוע בפרס "קיי" לחדשנות מדעית.

עלייתה הצפויה של אוכלוסיית העולם מ-7.5 מיליארד בני אדם ל-9 מיליארד בני אדם עד שנת 2050, מגבירה את הביקוש למזון בר-קיימא. מקור אספקה מרכזי של מזון הינו בתחום חקלאות המים. בעוד תחום דגי הבר מצוי בירידה תמידית ב-20 השנים האחרונות, תחום החקלאות הימית – גידול דגים בחוות בים, מקבל תפקיד גדל וחיוני ביותר בייצור המזון, בעיקר בעקבות זמינותו הגבוהה ומהירותו היחסית.

טקס סיום של פרויקט להב"ה

טקס סיום של פרויקט להב"ה

28 יוני, 2016

בטקס נכחו נציגי בית הספר, תלמידים והורים גאים.

קרא עוד

בשבוע האחרון התקיים טקס סיום של פרויקט להב"ה – לקראת השכלה באוניברסיטה העברית. בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ברחובות.
תלמידי כיתה י' מבתי ספר תיכוניים ברחובות וביבנה הציגו את הפרויקטים עליהם עבדו במהלך השנה החולפת.
תודה מיוחדת לאור לץ, הרכז המקצועי שליווה את התלמידים מכל השכבות י-י"ב, לד"ר גלעד ימין הרכז האקדמי ולסטודנטים דן ועמית שליוו ותמכו בתלמידים. ברכות!

קראו פחות