מסמכים

QR codes & redirects

This is a place to keep QR codes which will appear on the brochures given out at the yom hapatuach

Each QR code will have its own page, and will use the redirect field of the book page to forward the qr code to the current URL for the hug

This booklet also serves to keep track of other redirects - for instance english version of hebrew urls for easier copying

 

 

בחזית המחקר והפיתוח

בחזית המחקר והפיתוח בתחומי החקלאות בהיבט הרחב שלה, ניצבים חוקרים יצירתיים ומצוינים אשר הישגיהם זוכים להכרה בינלאומית.

תוך כדי עבודה מדעית מעמיקה ונרחבת נוצרו   פיתוחים יצירתיים , נרשמו עליהם פטנטים, הם מוסחרו, ועתה הם משווקים בידי חברות ישראליות ובין-לאומיות. הפיתוחים נוצרו לרווחת האדם ולשיפור איכות חייו.

רשימת ההישגים והגילויים של חוקרי הפקולטה רב תחומית וארוכה וממשיכה להתהוות.
 

 

ברוכים הבאים לפקולטה

הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה על שם רוברט ה. סמית היא המוסד היחיד ללימודים גבוהים בישראל המציע תארים אוניברסיטאיים במדעי החקלאות. בנוסף, מתקיימים בפקולטה בית ספר למדעי התזונה ובית ספר לרפואה וטרינרית.

הפקולטה היא המקום לצמוח בו למי שמבקשים להתמחות בתחומי החקלאות ובמגוון התחומים המשיקים להם. במונחים מעולם הצומח - אנו מטפחים כאן מדי שנה בשנה מאות "פרחי פקולטה" - תלמידים הצומחים ומלבלבים אתנו מלימודי בוגר ועד למוסמך ולדוקטורט. תנאי הסביבה ויחס אישי מבטיחים את איכות היבולים. והקציר מעיד על ההשקעה: בכל שנה מסיימים את הלימודים בפקולטה כ- 500 בוגרים, 200 מוסמכים וכ 80 חוקרים צעירים זוכים לתואר דוקטור.  המחקר האקדמי הינו נדבך מרכזי בהווייתה של הפקולטה תורם ונתרם מפונקצית ההוראה.

החקלאות, שאת זרעיה אנו זורעים, שאת פירותיה מטפחים ואת יבוליה אנו קוצרים וצורכים, המזון שאנו מפיקים ואוכלים, בעלי החיים הגדלים אתנו, הסביבה בה אנו פועלים - כל אלה הם אתגרים מדעיים של הפקולטה להבנה טובה יותר של תהליכים. היעדים אליהם שואפים המחקרים להוביל: הגברת יבולים תוך דגש על ערכם התזונתי ושיפור מדדים המתבטאים בצמיחה כלכלית במקביל לשמירה על הסביבה ועל איכות המוצרים החקלאיים. מחקרים חדשניים המתפרסמים בעיתונות המקצועית מן השורה הראשונה מתבצעים בין כתלי הפקולטה אלה מהווים כר פורה לשיתופי פעולה בין-לאומיים עם מוסדות מחקר מובילים בארץ ובעולם.

הפקולטה בקהילה ובעולם

מחקרים ופרויקטים בין-לאומיים

למעורבות של מוסד אקדמי בקהילה בהיבט הצר, ובעולם בהיבט הרחב יותר, יש השלכות חברתיות חיוביות. הפצת הידע האקדמי משמשת כלי לצמצום פערים בין קבוצות שונות באוכלוסייה.

הרצאות מדוע

הרצאות שניתנו במסגרת סדרת הרצאות מדוע על ידי חוקרי הפקולטה

סדרת הרצאות בין-תחומית לקהל הרחב בה טובי אנשי האקדמיה חולקים את מחקריהם החדשניים עם הקהל שוחר הדעת.
המרכז לפיתוח קשרי אוניברסיטה-קהילה פועל לקיום דיאלוג מתמיד עם הקהילה במטרה לקרב את האוניברסיטה לחברה.

זרקור למחקר

 

אנו פתוחים במסורת חדשה בה מעת לעת נפרסם עבודות מחקר שבוצעו על ידי חוקרים וחוקרות, סטודנטים וסטודנטיות המבצעים את עבודת המחקר שלהם בפקולטה לחקלאות. כולנו תקווה שבעקבות עדכונים אלו, תדעו קצת יותר על הנעשה במעבדות המחקר בפקולטה, על תרומתם של סטודנטים כמוכם למחקר החקלאי ובנוסף תוכלו להתעדכן בהתקדמויות חדשות ובעלות משמעות שנולדו כאן, אצלנו בפקולטה. במידה והתפעלתם מעבודה זו או אחרת אנא חילקו, צייצו והגבירו את החשיפה וההשפעה שלה בקרב הציבור בארץ בפרט והקהילה המדעית בכלל. בתקווה שנשתמע בעיקר בשמחות, בעקבות פרסומים פורצי דרך ותגליות מרגשות. שיבורכו כל מעשי ידייכם המוכשרות.

 

יחידות אקדמיות

אופיה הרב תחומי של הפקולטה מכתיב את המבנה האירגוני שלה,ומחולק על פי תחומי המחקר. המכונים מכסים תחומים רחבים ומאגדים מספר חוגי לימוד בעוד המחלקות מתרכזות בתחום מסויים

לימודי וטרינריה

בעלי חיים מהווים חלק חשוב ומשמעותי בחיי בני האדם בעולם המודרני והמסורתי. צוות ביה"ס ותלמידיו רואים עצמם מחויבים לשיפור חייהם, בריאותם ורווחתם של בעלי החיים והאנשים הקשורים בהם. מחויבות זו כוללת דאגה לחיות המחמד והמשק, פיקוח על איכות ובטיחות אספקת המזון מן החי ושמירה על בריאות הציבור מפני מחלות המועברות מבעלי חיים לאדם.

מחקר ופיתוח

מטרת המחקר בפקולטה היא לקדם מחקר בסיסי, תשתיתי ויישומי במדעי החקלאות הכוללים את מדעי המזון והתזונה, איכות הסביבה ויצור מזון.

האתגר הוא הגדלת יצור המזון, תוך שיפור איכותו בתנאי אקלים משתנים תוך מינימום פגיעה בסביבה.

מידעון הפקולטה

מידעון הפקולטה נשלח בדואר אלקטרוני.

להצטרף לרשימת התפוצה, צרו עימנו קשר באמצעות לחיצה על 'צור קשר'.

בכל בעיה, שאלה, הצעה, בקשת מידע, וגם... מילה טובה. נשמח לעמוד לרשותכם.

אנא העבירו חומר למידעון הבא   אל יחידת הסברה ויחסי ציבור 08-9489275

תולדות הפקולטה

מגשימים את החזון הציוני

בראשית המאה ה-20, עם תחילתה של העלייה השנייה, נוספו מושבות חקלאיות והתחזקו הזרמים המעשיים בתנועה הציונית, שראו בעבודת האדמה ערך מרכזי בדרך להגשמת החלום הציוני. יעדים כגון: יישוב הארץ, קביעת עובדות בשטח וגאולת אדמות סומנו כאבני דרך, אולם העולים החדשים מאירופה היו חסרי ידע וניסיון חקלאי. כך נולד הצורך להכשרה מעשית וגם לביסוס מדעי של הידע החקלאי.