קישורים
זה התחיל בשמן זית וממשיך לקאנביס
פרופ' זהר כרם מהפקולטה לחקלאות , אחד ממובילי תו תקן שמן הזית הישראלי שותף בחברת "קוואנה" המפתחת חיישן לבדיקת הקאנביס באופן עצמאי ע"י המשתמש.
סטארט־אפים שיביאו את הדג המתורבת לצלחת שלכם
גלובס, 22/01/2022
המחסור החמור בחיות ים והנזקים העצומים של תעשיית הדיג לסביבה הכניסו לשוק תחליפי המזון שחקן חדש: בשנתיים האחרונות צצות בזו אחר זו חברות שמגדלות בשר דגים במעבדה, וההשקעה העולמית בתחום קפצה ביותר מפי 10 • כעת התנופה נותנת אותותיה גם בישראל
פרופ' ברטה סיון הגיעה לתחום תחליפי הדגים בדיוק מהאנטיתזה שלו - תעשיית הדגים למזון. כפרופסור לביולוגיה (בפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית) היא הקימה חברה העוסקת בגידול מואץ של דגי מאכל; פרויקט אחר שלה לימד תושבים באפריקה לגדל קרפיונים בבריכות קטנות ליד הבית. אבל כשמדברים איתה על דגי הבר - זה כבר משהו אחר. אותם, היא סבורה, צריך לעזוב בשקט.
"הדגים הם סוג הבשר האחרון שאנחנו עדיין צדים ולא רק מגדלים; יוצאים בספינות גדולות לימים ולאוקיינוסים ומחוללים קטסטרופות. בים התיכון 90% מהדגים נעלמו, וגם באוקיינוסים המצב לא מלבב. אפילו אלה שניזונים ומתפרנסים מדיג מבינים היום שזה לא יכול להימשך כך".
בשל הידע הרב שצברה סיון בבידוד תאים מרקמה חיה של דג ובגידול שלהם - או במילים אחרות, ייצור קווי תאים - פנתה אליה ד"ר אורנה עם רעיון שהתרוצץ במוחה שנים: לפתח דג בתרבית. חוץ ממנה הצטרפו לפיתוח המתהווה ד"ר איתי צחרי, מומחה בתאי גזע בתחום הדגים, ופבלו רזניק, שעוסק במסחר בינלאומי של דגים ופירות ים. יחד הם הקימו את סי טו סל (Sea2Cell) במסגרת חממת פרש סטארט (שותפות של תנובה, טמפו וקרנות OurCrowd ופיניסטר).
עכברים עם אופי
מחקר חדש בהובלתו של ד"ר אורן פורקוש, מהמחלקה למדעי בעלי חיים בפקולטה לחקלאות
"חוקרים מישראל פיתחו דרך לחקור את תכונות האופי של עכברים באמצעות מעקב אחר התנהגותם. הם מקווים שהמחקר יוביל להבנה טובה יותר של הקשר בין גנים לאישיות גם אצלנו"
פרק 14- הכלכלה החקלאות הישראלית עם פרופ' אייל קמחי
פרק14- על הכלכלה של החקלאות הישראלית- עם ובלי קשר לרפורמה עם פרופסור אייל קמחי
לפעמים מרוב רומנטיקה אנחנו שוכחים שחקלאות היא גם עסק. שצריך להרוויח ומעסיק עובדים וכו
BioBetter שנוסדה על-ידי פרופ' עודד שוסיוב זכתה בתחרות פודטק 2022
אחרי עשרות שנים חקלאי ישראל חוזרים אל השומשום
איך ניתן להפוך את חנה הדבורה לשקרנית? פרק של "למה ככה" בהשתתפות פרופ' שרוני שפיר
אנשי הגיל השלישי חוזרים לחקלאות
בני הקהילה המבוגרים יוצאי אתיופיה עסקו ברובם בחקלאות לפני עליתם ארצה. הגעגועים לאדמה ולעיסוק בחקלאות ניכרים עליהם.
לאחרונה הפקולטה הקצתה חלקת קרקע בחוות הניסיונות, המיועדת לאפשר לתושבי שכונת קריית משה ברחובות לחזור לעבודתם המסורתית בחקלאות.
במאמר אלון מספר על השיעור החשוב שהוא והסטודנטים מקבלים מהאנשים הנפלאים האלה.
(כתבה ב- Times of Israel על פרוייקט שמביא חקלאים מהגיל השלישי מאתיופיה לשדות הפקולטה, להעביר את הידע לסטודנטים.)
בונוס: Soil microbiome - Prof. Jenny Kao-Kniffin
ביטחון תזונתי - מי אחראי? פרופ' אהרון טרואן ופרופ' אליוט בארי
זמן ישראל, 01/03/2021
פרופ' אהרון טרואן ופרופ' אליוט בארי כותבים בזמן ישראל:
הגיעה העת להעלות את נושא הביטחון התזונתי על סדר היום הלאומי. מזון הוא "הדלק" שלנו, ולכל אזרח הזכות לנסוע לפחות באוקטן 98, למרות שרבים נוסעים על אוקטן 70 עם נזק ל"מנוע" שלהם, לפעמים בלתי הפיך. במיוחד אם הם ילדים או קשישים....
בית הספר הבינלאומי למדעי החקלאות
בית הספר הבינלאומי למדעי החקלאות מרכז את כל תכניות הלימודים האקדמיות, ההכשרות המקצועיות, ולימודי ההמשך הניתנים בשפה האנגלית בפקולטה לחק