פרופ׳ נחום קידר (מימין) ופרופ' חיים ד' רבינוביץ', הניחו את היסודות לפיתוח חדשני של זני עגבניות עתירי יבול, שפריים מוצק, טעמם משופר ולהם חיי מדף ארוכים. עוד פיתחו את התשתית לייצור זני עגבניות שרי שטעמם משופר והשתמרותם טובה, עד שהפכו מגידול חצר למוצר צריכה עולמי, ושל זני אשכולות המבוקשים היום בעולם כולו. שותפים לפריצת הדרך היו םרוניי יוסף מזרחי מאונ׳ בן-גוריון וד״ר אהוד קופילוביץ. אז תלמיד מחקר. זרעים של הזנים שפותחו מיוצרים בידי חברות וילמורין (צרפת), מונסנטו (ארה״ב), סינגינטה (שוויץ) ובאייר (גרמניה) ונמכרים ברחבי העולם.