ברוכים הבאים לפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה
הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה על שם רוברט ה. סמית היא המוסד היחיד ללימודים גבוהים בישראל המציע תארים אוניברסיטאיים במדעי החקלאות. בנוסף, מתקיימים בפקולטה בית ספר למדעי התזונה ובית ספר לרפואה וטרינרית.
אנו עוסקים בהכשרת הדור הבא של מדענים ומומחים העוסקים בתחומי החקלאות, המזון והסביבה. הצלחתנו מתבססת על טיפוח מצוינות אקדמית וחיזוק הקשר עם המגזר החקלאי והתעשייתי, בתחומים הרלוונטיים. אתגרי הפקולטה לשנים הבאות כוללים המשך התפתחות וחדשנות במחקר, הגדלת האטרקטיביות של תחומי הלימוד בקמפוס לקהלים חדשים וגדולים, יצירת קשרי מחקר עם מוסדות מובילים בחו"ל והפיכת הקמפוס ברחובות למרכז הישראלי ליזמות בתחומי החקלאות, המזון והסביבה.
קול קורא למשרות אקדמיות פנויות לשנת תשפ"ד

מה גורם לצמחים להצמיח שורשים באוויר?
חוקרים מהאוניברסיטה העברית הצליחו לבודד את הגנים בצמח שגורמים לשורשים לצמוח באוויר במקום באדמה, ובכך לשרוד מצבי עקה שנוצרו מקעקע שניזוקה. החוקרים גילו שהוא עובד בכל הצמחים באותה צורה. "הבנו שמדובר במנגנון אחד שהתפתח מאוד מוקדם באבולוציה, לפני לפחות 150 מיליון שנים",
לכתבה באתר הארץ ובאתר ynet
HUJICAST · החורף מתקצר, אבל החורש גדל
אמנם החורף שהיה לנו היה חורף קלאסי, נעים, אבל הוא לא דוגמה מייצגת לחורפים שאנחנו חווים פה בעשרות השנים האחרונות.
שיחה עם ד"ר אפרת שפר מהמכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות, שחוקרת איך שינויי האקלים ישפיעו על הצומח הטבעי בישראל, ובמיוחד על מחקר שלה שהראה - על ידי ניתוח של נתונים מ-45 השנים האחרונות - שכל מה שהרגשנו היה נכון: העונה היבשה מתארכת, והעונה הרטובה הולכת ומתקצרת.... המצב הוביל אמנם לירידה במספר השיחים הקטנים בישראל, אבל יש גם חדשות טובות: עץ האלון בעלייה ובכלל, החורש הישראלי רק הולך וגדל, הולך ומצטופף, בניגוד לכל התחזיות. אז לא הכל גרוע, וגם אם גרוע - לפחות שיהיה ירוק.
HUJICAST · החוקרת שמתרבתת חלב אם
תכנית מיוחדת לשבועות!
כולם מדברים על בשר מתורבת, אבל חלב מתורבת הוא מוצר שהרבה יותר קשה ומורכב להגיע אליו מבחינה מדעית וטכנולוגית: במקרה הזה אנחנו לא רוצים "רק" לקחת תאים ולגדל אותם - אלא לגרום לתאים גם להפיק את אותה התוצרת שהם מפיקים בטבע. איך יוצרים חלב מתורבת? שיחה עם פרופסור נורית ארגוב ארגמן, מהמחלקה למדעי בעלי חיים. ארגוב ארגמן היא אחת מפורצות הדרך בתחום החלב המתורבת; באוניברסיטה כמובן, וגם בחברת WILK שהיא המדענית הראשית שלה.
HUJICAST · מצב החסה · ירין ליבנה
בהשוואה לעלים ירוקים אחרים, החסה ענייה יחסית בערכים תזונתיים. שיחה עם הדוקטורנטית ירין ליבנה שהצליחה, בליווי פרופ' סשה ויינשטיין, לערוך גנטית עלי חסה, להוסיף להם וויטמינים וערכים תזונתיים, ולהפוך את החסה לבריאה הרבה יותר. מה עוד מחכה לחסה בעתיד? ירין ליבנה תנסה לענות על כל השאלות, כולל על השאלה מה החלום שלה: להיות זו שתצליח לפרק את אי הפלסטיק העצום ששט באוקיינוס השקט.
HUJICAST · ד"ר דוד הלמן
האם קיים קשר בין מזג האוויר למצב הרוח לא רק ברמה הפרטית אלא גם ברמה הקבוצתית? האם גם מדינות ועמים מאבדים את זה כשהטמפרטורות עולות בפתאומיות? שיחה עם ד"ר דוד הלמן מהמחלקה למדעי הקרקע והמים, שמחקר שלו הראה כי קיים קשר ישיר בין טמפרטורות גבוהות למקרי סכסוך מזויין באפריקה ובמזרח התיכון.
HUJICAST · פרופ' מאשה ניב
פרופ' מאשה ניב מהמכון חוקרת את הטעם והריח והייתה מהחוקרים הראשונים בעולם שאפיינו את אובדן הטעם והריח בקורונה: שאלנו למה לתרופות יש טעם מר והתמודדנו עם שאלת השאלות - על טעם וריח, אין או יש להתווכח?
HUJICAST · היתה פה לפנינו, תישאר פה אחרינו
פרופ' שי מורין מהמחלקה לאנטמולוגיה מומחה ביחסי חרק-צמח. מורין חוקר את כנימת עש הטבק, חרק קטנטן, עמיד במיוחד ואחד המזיקים הגדולים לחקלאות. מה אנו יודעים על הכנימה מעבירת המחלות שמצליחה להביס שוב ושוב את תעשיית ההדברה והאם אפשר ללמוד לחבב אותה אחרי שלושים שנה?
HUJICAST · לווייתנים כותבים שירה וליונים יש אמונות טפלות
שיחה עם ד"ר אורן פורקוש מהחוג למדעי הקוגניציה והמוח ומהפקולטה לחקלאות מזון וסביבה שחוקר התנהגות בעלי חיים בעזרת בינה מלאכותית ומפתח מתרגם אוניברסלי שיפרש התנהגות חיות לשפה אנושית. האם יש סוג התנהגות המיוחד רק לנו, בני האדם?