check
מצב החסה | ירין ליבנה | הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה

מצב החסה | ירין ליבנה

hujicast.jpg

הסכת האוניברסיטה העברית

אין ספק שהיא אהובה מאוד בכל העולם ובמגוון רחב של צורות הכנה ועשייה, והיא אפילו לא משמינה, אבל יחד עם זאת - בריאה היא לא. בהשוואה לעלים ירוקים אחרים, החסה ענייה יחסית בערכים תזונתיים. מה אפשר לעשות בשביל לעזור לחסה לעזור לנו?יש פתרון!
שיחה עם הדוקטורנטית ירין ליבנה מהפקולטה לחקלאות מזון וסביבה שהצליחה (בליווי פרופ' סשה ויינשטיין), לערוך גנטית עלי חסה (בטכנולוגיית CRISPR), להוסיף להם וויטמינים וערכים תזונתיים - ולהפוך את החסה לבריאה הרבה יותר. העלים החדשים מכילים עד פי 8 יותר ויטמין C, כחמישים אחוז יותר בטא קרוטן, ועוד כהנה וכהנה ויטמינים ומינרלים. חמישה עלים מהחסה המשופרת ביום, יספקו את תצרוכת וויטמין C המומלצת לאדם.
מה עוד מחכה לחסה שלנו בעתיד? איזה עוד תוספות יכניסו בה? איך, בעצם, עובדת העריכה הגנטית? ירין ליבנה תנסה לענות על כל השאלות, כולל על השאלה מה החלום שלה: להיות זו שתצליח לפרק - ובעזרת צמחים! - את אי הפלסטיק העצום ששט באוקיינוס השקט.